top of page

TAUSTANI

Opettajakokemus ja uusin tutkimus yhdistyvät

Riikka_Aurava.jpg

Olen töissä tutkijana Tampereen yliopiston pelitutkimuslaboratoriossa. Tällä hetkellä kirjoitan väitöskirjaa pelijameista koulukäytössä. 

 

Olen ollut äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina Helsingin medialukiossa vuodet 2005-2020, ja luovuin vastikään virastani. Hoidan edelleen entisten työkavereideni sijaisuuksia, jotta kosketus koulumaailmaan ei katkeaisi. Olen pitänyt paljon mediakursseja, ja ollut kiinnostunut digitalisaation mahdollisuuksista opetustyössä. Suoritin Turun yliopistossa erikoistumiskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen digitaalisissa ympäristöissä (60op, 2016-2018) ja olen toiminut Helsingin kaupungin digitalisaatiotoimikunnan jäsenenä 2017-2021. 

 

Olen pitänyt luentoja ja työpajoja opettajille, yliopisto-opiskelijoille ja kasvatusalan ammattilaisille peleistä opetuskäytössä, oppimispeleistä ja opetuksen pelillistämisestä. Suosikkiaiheeni on pelien tekeminen oppilaiden kanssa - joko tietokoneella, pahvin ja saksien kanssa tai liikkasalissa. Jos haluaisit minut puhumaan tapahtumaanne tai vetämään työpajaa peleihin liittyen, ole yhteydessä! 

Pelijamien ja pelien tekemisen lisäksi olen kiinnostunut roolipeleistä ja niiden materiaalisuudesta, pelipedagogiikasta, pelillisyydestä ja leikillisyydestä oppimisen apuna, sekä yhteisöllisestä luovuudesta ja yhdessä tekemisestä. 

bottom of page